Flera markbränder i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha släckt sex bränder i länet är räddningstjänsten nöjda med dagen. Ingen skadades i bränderna.

På E18 påverkades trafiken under en dryg timme då räddningstjänsten släckte en brand i höjd med Skälby.

Flera bränder i Sala

Klockan 16.35 kom dagens fjärde brandlarm från Salaområdet, närmare bestämt vid Limsta Jeriko i Ransta där en gräsbrand brutit ut. Räddningstjänst tog snabbt kontroll över branden som nu är släckt.

Tio minuter tidigare hade en brand upptäckts på Kopparbergsväg, norr om Salbohed.

– Där var byborna snabba och lyckades släcka branden själva, sa Thomas Lindblom, yttre befäl räddningstjänsten i Sala.

Rädda för ny skogsbrännare

Förra året upptäcktes en rad mystiska bränder som misstänktes vara anlagda i Sala. Ingen gärningsman grep. 

– Vi började bli lite oroliga igen men kan konstatera att det bara var en brand, den i Salbohed, som inte hade en logisk förklaring. De andra berodde på elektronik som blåst ned och arbete som skapat gnistor.

Tidigare under onsdagen

Två larm om brand i Möklinta, en i Visbäck och en i Sonnbo, kom in till räddningstjänsten med en kvarts mellanrum. Klockan 14.13 i Sonnbo, och 14.29 i Visbäck.

Sonnbo gård under kontroll

Flera personer försökte släcka branden som brutit ut i närheten av Sonnbogård i Möklinta när räddningstjänsten kom till platsen. En dryg halvtimme senare tog brandpersonalen kontroll över branden. De kommer att stanna kvar under eftermiddagen och eftersläcka.

Branden i Visbäck

– Branden i Visbäck  har vi också under kontroll. Den här branden lyckas tyvärr få tag på en släpvagn lastad med timmer, sa Mathias Häglund, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral

Mark och gräsbrand bröt ut i Västerås

Mellan Skultuna och väg 66, vid Fäbodängen i Västerås, upptäcktes en brand klockan 14.09. Ett område som var 10 gånger 25 meter brann till dess att räddningstjänsten kunde släcka och lämna platsen. 

Under dagen gjorde brandflyget årets första uttryckning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer