Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Peter Beckman, produktionschef på Svealandstrafiken, om hur de jobbar för att motverka att deras chaufförer, som kör VL:s bussar, rattsurfar.

Rattsurfning: 16 anmälningar mot busschaufförer i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Under 2019 gjordes 16 anmälningar mot busschaufförer, som kör åt Västmanlands lokaltrafik, för att de använt mobilen medan de har kört. Det visar siffror som SVT Nyheter tagit fram.

– Det är inte bra alls. Vi tar de här kundsynpunkterna på största allvar och går igenom med de förare vi kan identifiera, säger Peter Beckman, produktionschef på Svealandstrafiken som kör VL's bussar.

SVT Nyheter har gått igenom samtliga anmälda klagomål som rör mobilanvändande och som inkommit till länstrafiken under 2019. I hela landet handlar det om cirka 3 000 anmälningar. 16 av dem rör busschaufförer i Västmanland som kör åt VL.

Vissa ärenden kan röra samma händelse. En del kan vara av allmän karaktär där det inte går att fastslå att busschauffören brutit mot lagen.

Västmanlands lokaltrafik

Visa

Varje dag görs ungefär 38 000 resor i hela Västmanland med tåg eller buss.

Det är Region Västmanland som ansvarar för utvecklingen av kollektivtrafiken i Västmanlands län. Det är politisk nämnd som fattar besluten kring kollektivtrafiken.

Det är bolaget Svealandstrafiken som kör VL:s bussar. Svealandstrafiken är ett aktiebolag som ägs av Region Västmanland och Region Örebro Län tillsammans.

Källa: VL

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer