Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tillsammans med ett tiotal andra bilar lekte Rebecka Clendinning runt på isen i Kolsva. Foto: Susanna Ahnlund

Rebecka reste långt för att få sladda på nyplogad is i Kolsva

Uppdaterad
Publicerad

I Stenungsund, där motorintresserade Rebecka Clendinning bor, är det ont om pålitliga isar. När hon fick höra om sjön i Kolsva, som var tillräckligt tjock och dessutom plogad tog hon sin gröna driftingbil och reste drygt 35 mil till Västmanland.  

Förra veckan hände det. Isen på en av Kolsvas mindre sjöar hade växt sig tjockare än 20 centimeter och det motorintresserade gänget från byn var snabba med att starta plogen. Lagom till helgen hade de snitslat fram en sladdvänlig bana. Rebecka Clendinning hittade deras evenemang på sociala medier och var på plats på lördagen när grillen tändes och bilarna rullade ut på sjön. 

– Det är perfekt väder och lagom mycket folk, sa Rebecka Clendinning.

Det där med ”lagom mycket folk” är viktigt för initiativtagarna till iskörningen som helst inte vill berätta vilken sjö de befinner sig på.

–  Det är en liten sjö och banan är kort så vi vill inte ha för mycket folk. Blir vi för många bilar är risken att banan blir sönderkörd, det sliter på isen och då blir den inte lika säker, säger Tony Crona som är initiativtagare till åkningen.

Dagen därpå lät många isen vila och bytte till en annan hemlig sjö i Kolsva.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer