• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en fabrik i Malå. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Regionen: Nedläggningen av Västerås flygplats innebär flera risker

Uppdaterad
Publicerad

Enligt en analys som Region Västmanland har gjort så innebär nedläggningen av flygplatsen i Västerås flera risker för hälso- och sjukvården.

Bland annat ser regionen en risk att inte kunna göra livräddande ingrepp om man i värsta fall inte kan genomföra donationstransporter av till exempel hjärtan.

Andra risker som regionen ser med nedläggningen är att det inte finns något alternativ om regionens helikopterplatta kan användas på grund av väderförhållanden och att regionens sårbarhet vid kriser ökar.

Samtidigt pekar regionen på att risken för flygolyckor minskar om flygplatsen läggs ned. Enligt analysen förekommer årligen ett tiotal haverilarm vid Västerås Flygplats där ambulans kallas ut för att stå i beredskap som man vid en nedläggning skulle slippa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Framtiden för Västerås flygplats

Mer i ämnet