Efter att vår reporter intervjuat riksdagsmannen Olle Thorell uttalade han sig på ett sätt som kan uppfattas som sexistiskt. Foto: SVT

Riksdagsmannens plumpa sexfråga – mitt under SVT:s intervju

Uppdaterad
Publicerad

Efter att vår reporter intervjuat riksdagsmannen Olle Thorell uttalade han sig på ett sätt som kan uppfattas som sexistiskt.

Den här nyheten sprids i sociala medier. Observera att nyheten är från 2016.

Efter en intervju, om bland annat regeringens feministiska utrikespolitik, började riksdagsmannen Olle Thorell från Surahammar raljera över att det saknades en kameraman som kunde bära den kvinnliga reporterns utrustning.

– Ska du inte ha en fotograf med dig? Ska du behöva bära, har du inte folk till sånt?

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten fortsatte med att fråga reportern vem man ska ligga med för att få en fotograf med sig ut på jobb.

– Plötsligt är det någon som har en kameraman med sig. Vem har de legat med?

”Det bara slank ur mig”

När SVT Nyheter Västmanland ringer upp Olle Thorell för att få en kommentar om hans uttalanden är han uppenbart ångerfull.

– Det var plumpt sagt. Det var en stressig dag. Det bara slank ur mig, säger han.

Är det sådana här underliggande värderingar som finns och poppar ur när man är trött?

– Jag vet inte hur jag ska förklara att man råkar säga något dumt. Jag försökte vara rolig, men man lyckas väl inte alltid, säger Olle Thorell.

LÄS MER: ”Jag ska prata med Olle”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.