Pernilla Rinsell (MP) hoppas att de speciella teamen ska minska tiden som äldre patienter spenderar på sjukhus. Foto: TT/SVT

Rinsell (MP): Oftast minst lika bra att vårdas hemma

Publicerad

Regionsrådet Pernilla Rinsell är positiv till satsningen på särskilda team som ska besöka äldre, sköra patienter efter att de vårdats på sjukhus. Tanken är att minska sjukhusbesöken men också att säkerhetsställa att patienterna tar rätt läkemedel och på rätt sätt.

Sjukhusen i Västmanland startar nu särskilda team som ska besöka äldre, sköra patienter efter att de vårdats på sjukhus.

– Genom att man har uppföljande hembesök så är tanken att man ska kunna hitta de problem som kan dyka upp några dagar efter att man blivit utskriven från sjukhuset, säger Pernilla Rinsell (MP), Regionsråd i Västmanland.

Att vårdas hemma är minst lika bra

– Syftet är ju att dels minska tiden man spenderar på sjukhuset när det finns ett gott alternativ att vårdas hemma. Oftast är det minst lika bra att vårdas hemma, säger Rinsell.

Rätt läkemedel på rätt sätt

Utöver vården i hemmet så är det även tänkt att hembesöken ska hjälpa äldre patienter med läkemedel.

– Vi vill minska läkemedelsanvändningen och även säkerhetsställa att man använder rätt läkemedel på rätt sätt för den här patientgruppen, säger Winsell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer