Foto: SVT

Robotar ska lära barnen matematik

På ett flertal förskolor i Västmanland har man i höst börjat introducera barn i robotprogrammering redan i tidig ålder. Kvicksunds förskola är en av dem.

Kvicksunds förskola är en av skolorna som börjat med framtidens lärande – robotprogrammering. Anledningen är att man redan i förskolan vill uppmuntra barn till ett tidigt teknikintresse på ett lustfyllt sätt.

– Vi lever ju i ett modernt tekniksamhället och våran läroplan säger att vi ska ta emot barn i det moderna samhället. Det blir kreativt och barnen samarbetar på ett underbart sätt,  säger Fredrik Söderlund, ITK-mentor på Västerås Stad.

Flera skolor intresserade

Efter jul kommer kommunen att köpa in fler robotar för att fler förskolor ska kunna ta del av robotprogrammeringen till barnen.

– Jag har 15 förskolor som också är intresserad av det här, säger Fredrik Söderlund.

Se inslaget ovan för att få veta vad barnen har lärt sig av robotprogrammeringen.

Förskolor i Västerås där man använder sig av robotteknik

Visa

Irsta Förskola, Soltorpet på Bjurhovda, Bjurhovda Snicket, Rudbecksparken, Kvicksunds Förskola, Tegnérgården, Rönnby Förskola, Rundelns förskola, Vallby förskolor, Viksängs förskolor,

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer