Romfartuna United sin fotbollsrevansch mot Västerås politiker. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Romfartuna United fick sin fotbollsrevansch

På onsdagen fick Romfartuna United sin fotbollsrevansch. Förra gången det var matchdags så dök motståndarna inte upp. Motståndarna som var stadens politiker hade glömt att meddela att de inte fått ihop något lag. Men den här gången gick det alltså vägen trots regn och åska.

Förra gången som Romfartuna United skulle möta stadens politiker i en vänskapsmatch dök politikerna inte upp till lagets stora besvikelse. Men på onsdagskvällen skulle det äntligen bli av.

Ordförande åkte fel

Hans Stergel, ordförande i kultur- idrotts- och fritidsnämnden i Västerås, som var den som tog initiativet till en ny match, höll själv på att missa även den här matchen innan SVT Västmanland kunde upplysa honom om att han var på fel arena.

– Ja, nu fick du rubriken va? skrattade han innan han skyndade sig in på planen för avspark.

Besvikelse

I över 25 år har fotbollslaget Romfartuna United i Västerås drivit sin verksamhet för personer med olika typer av funktionsvariationer och att spela match är naturligtvis det bästa som finns.

– Det klart att när man har laddat för match och motståndarna inte kommer så är det en otrolig besvikelse bland spelarna framförallt, säger Eva Sörengård.

 – Ja inte var det så roligt för oss inte, men jag tycker att det är jättekul att de har kommit idag, säger Erik Sörengård, center i Romfartuna.

Är de förlåtna nu?

– Ja, jag hoppas att de har tänkt sig för nu vad de har gjort, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer