• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Hanna Pettersson spelade i Rönnby under åren 2003 – 2012. Foto: Västerås Rönnby

Rönnby hissar Petterssons målvaktströja

Publicerad

Hon har utsetts till världens bästa målvakt och har bland annat två VM-guld och flera SM-medaljer i bagaget. Nu hissas innebandymålvakten Hanna Petterssons nummer 83 upp i taket.

Under Västerås Rönnbys hemmamatch i Kristiansborgshallen på söndag, ska de tre spelartröjorna i taket bli fyra.

Målvakten Hanna Petterssons nummer 83 tar plats bredvid Karolina Widars, Susanna Tuominens och Katarina Tuominens tröjor.

Tveklöst kvalar Pettersson in där med sin meritlista, menar Västerås Rönnbys ordförande Hannu Högberg.

– Att få sin tröja förevigad på det här sättet är en bekräftelse på individuell framgång i Västerås Rönnby men även en uppskattning, säger han bland annat i ett uttalande.

Hanna Petterssons meritlista

SM-Guld: 2007, 2010

SM-Silver: 2006

SM-Brons: 2009

VM-Guld: 2009, 2011

Årets Målvakt: 2009, 2010, 2011

Årets spelare: 2011 

VLT-Priset: 2011

Antal Landskamper: 39

Utsedd till Världens bästa målvakt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.