Foto: TT

S i Västmanland vill se Magdelena Andersson som Löfvens efterträdare

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Västmanland vill se Magdalena Andersson som ny partiordförande efter Stefan Löfven.  

– Magdalena Andersson är helt rätt person att leda Socialdemokraterna genom ett viktigt valår och in i framtiden, säger Pia Nilsson (S), ordförande för Socialdemokraterna Västmanland. 

Beslutet togs under torsdagskvällen av en enig styrelse för socialdemokraterna i Västmanland. Pia Nilsson menar att Magdalena Andersson har starka ledaregenskaper och ett stort stöd bland partidistriktets medlemmar. 

För att komma fram till beslutet har det varit möten och diskussioner i arbetarekommuner och sidoorganisationer. Där har man fått ge namnförslag och berätta om önskvärda egenskaper hos den nya partiordföranden. 

– Vi har velat ge det här beslutet all den tid det förtjänar och vi har aktivt valt att bredda diskussionen för att involvera medlemmarna i den här processen, säger Pia Nilsson (S), ordförande för Socialdemokraterna Västmanland.

Få koll på Magdalena Andersson: Från elitsimmare till nationalekonom

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.