Om silvergruvan och näringslivet – hör oppositionsrådet Ulrika Spårebo (S) Foto: SVT

S: ”Sala sticker inte ut – det vill vi ändra på”

Uppdaterad
Publicerad

Silvergruvan är viktig och har satt kommunen på kartan. Men oppositionspartiet Socialdemokraterna vill få Sala att ”sticka ut” på fler sätt.

– När det gäller skolan vill vi börja med att se över hur resurserna fördelas överhuvudtaget, säger oppositionsrådet Ulrika Spårebo (S).

– Sala är en kommun idag som har en kommunal förvaltningslunk och sticker inte ut på något sätt alls. Och det vill vi ändra på. Vi behöver följa upp de politiska besluten mycket mer än vad vi gör idag och därför behövs det en ny politisk ledning.

Val 2018 – #dinröst

Ställa högre krav

Mer resurser till skolan och bättre lokaler än de många nuvarande barackerna, trygghet på gator och torg och i form av hjälp och stöd samt fler bostäder.

Det är vad Socialdemokraterna vill se i ett växande Sala framöver.

– Vi behöver ställa högre krav på våra verksamheter, så att de levererar det vi beställer, fortsätter Spårebo.

Kommuner med rötter i gruvnäringen

I en serie besöker SVT Nyheter Västmanland fyra kommuner i länet med rötter i gruvnäringen; Norberg, Fagersta, Skinnskatteberg och Sala.

I Sala sägs Silvergruvan årligen locka omkring 35 000- 40 000 besökare och anses viktig för besöksnäringen.

Hör oppositionsrådet kommentera gruvan och näringslivet i kommunen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet