Marino Wallsten (S) blir kommunalråd och ordförande i Fagersta. Foto: SVT

S+V blir lösningen i Fagersta

Uppdaterad
Publicerad

Det blir som väntat ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Fagersta de kommande fyra åren. Efter att Vänsterpartiet tappat 26 procentenheter i valet och därmed sin majoritet så är nu Socialdemokraterna största parti i kommunen.

Men S och V vill nu samarbeta framåt och kommunstyrelsens ordförande och nytt kommunalråd blir Marino Wallsten (S), som tillträder på posten den 1 december. Tillsammans har partierna 24 av 35 mandat i kommunfullmäktige.

– På det här viset säkrar vi upp en representation av största möjliga antal väljare, våra partier har tillsammans fått mer än två tredjedelar av rösterna. Det handlar inte bara om att få en majoritet i kommunfullmäktige, utan också om att tillgodose väljarnas önskemål utifrån hur de lagt rösterna. Men det är framför allt en lösning som vi tror är allra bäst för Fagersta, säger Marino Wallsten (S).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Tvärsnytt

Mer i ämnet