Premiär för ”Tills döden skiljer oss”

Publicerad

Något så ovanligt som en teaterkonsert är Västmanlands Teaters stora höstsatsning.

Skulle du våga vara hopplöst förälskad om du visste att du kommer bli sviken? Skulle du säga ja vid altaret om du hade vetskapen om att skilsmässan kommer.

Med översättningar av Harald Leander och musikarrangemang av Andreas Kullberg presenterar man Marvin Gaye, Elvis Presley, Prince och Britney Spears musik på ett helt nytt sätt i en för Sverige ny teatergenre.
– En teaterkonsert använder sig av kända förlagor som nytolkas och sätts i nya sammanhang. Genren kännetecknas primärt av att den inte alls befattar sig med tal. Alla som gillar musik kan gilla en teaterkonsert, förklarar regissören Moqi Simon Trolin.

”Tills döden skiljer oss” berättar en historia om kärlek och svek, liv och död, glädje och sorg.
– Varje teaterkonsert är sitt eget unika verk. En spännande genre som är väldigt populär i Danmark just nu. Det skulle förvåna mig om det inte kommer att produceras mer och mer teaterkonserter i Sverige, avslutar Moqi Simon Trolin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer