Nu ska länsstyrelsen nå ut till fler med information kring coronaspridningen. En grupp som prioriteras är icke svensktalande personer. Foto: Henning Bagger/TT

Krafttag för att nå ut med information om corona till alla grupper: ”Vi ska gå ut till moskéer och kulturföreningar”

Uppdaterad
Publicerad

Tvätta händerna, umgås inte för många samtidigt, stanna hemma om du är sjuk. Information om att minska smittspridningen av corona sprids i många kanaler, men ofta på svenska. Nu agerar länsstyrelsen för att nå ut till grupper som inte har svenska som modersmål.

Länsstyrelsen försöker nå ut till kulturföreningar, kyrkor och moskéer men hoppas också att var och en tar ett ansvar att sprida informationen.

– Det finns många människor som pratar svenska och ett annat språk. De har ett speciellt ansvar att berätta om myndigheternas information till andra som inte pratar svenska alls, säger Erik Bergman som är kommunikationschef på länsstyrelsen i Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet