Neddragna persienner är en del av strategin på äldreboendet i Kungsör när värmen slår till. Hör enhetschefen berätta mer i klippet. Foto: Mimmi Sundberg/SVT

Så tacklar äldreboende i Kungsör värmeböljan: ”Har fyllt på med isglass”

Uppdaterad
Publicerad

Det väntas väldigt varma dagar framöver, och det slår extra hårt mot äldre. Hur hanteras då de heta dagarna på äldreboendena?

– Jag har precis varit och fyllt på med isglass och vätskeersättning, säger Sandra Karlsson, enhetschef på äldreboendet Södergården i Kungsör, när SVT träffade henne på tisdagsförmiddagen.

Se mer i videon.

SMHI varnar för höga temperaturer i stora delar av landet, däribland i Västmanland. Värmen kan vara jobbig för många, men vissa grupper drabbas hårdare.

– Som äldre är man oftast mer känslig för värmen, säger Sandra Karlsson, enhetschef på Södergården i Kungsör.

Även den rådande pandemin ställer till det i arbetet mot värmen. Också för att personalen behöver arbeta med dubblel skyddsutrusning, både munskydd och visir.

I klippet ovan berättar Sandra Karlsson om hur de har planerat inför värmeböljan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.