”Jag kunde knappt gå när jag besökte fysioterpeuten Linnéa Kärdevik förstagången”, säger Sadaq Abbas Nur. Se när Sadaq besöker Linnéa och gör övningarna. Foto: Caroline Slotte/SVT

Sadaq Abbas Nur fick hjälp av Malmaskolans fysioterapeut: ”Kunde knappt gå”

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan skadade eleven Sadaq Abbas Nur sig på en inomhusträning. Det gjorde att han fick ont i benet och knappt kunde gå. Samtidigt ville han snabbt bli bra för att kunna spela fotboll med sina vänner. Därför kontaktade Sadaq kontaktade skolans fysioterapeut.

När Sadaq Abbas Nur besökte skolans fysioterapeut och berättade om sina smärtor i benet blev han ordinerad några övningar att göra. Det gav resultat och Sadaq är glad att skolan har en fysioterapeut. 

– Jag brukar inte gilla att gå till läkare då de bara ger mediciner och jag gillar inte att ta mediciner. Därför tycker jag om att gå till fysioterapeuten där jag får övningar, berättar han. 

Vidare menar Sadaq att tröskeln är låg för att ta kontakt med skolans fysioterapeut Linnéa Kärdevik. 

– Det är lätt att komma hit. Linnéa är alltid schysst och glad och jag kan även komma hit och prata om andra saker, säger han.

Se när Sadaq besöker fyisoterapeuten och gör övningarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.