Foto: Caroline Slotte/SVT

Västerås stad och polisen om säkerheten under Musikhjälpen: ”Kräver speciell bevakning”

Uppdaterad
Publicerad

Både Västerås stad och polisen väntar sig en lugn vecka under Musikhjälpen. Trots det kommer extra resurser kallas in från bägge håll.

– Det är inte mycket som kan gå snett, vi har planerat för allt, säger Christopher Forsberg, säkerhetschef vid evenemang på Västerås stad.

Kommunen har tillsatt en liten säkerhetsorganisation och polisen kommer ha högre synlighet under veckan. 

– Stora artister brukar locka många och då får man räkna med att det är knökfullt på torget. Medan mitt i natten kommer det vara färre. Besökare kommer gå i vågor, säger Johan Thalberg, polisens presstalesperson.

Musikhjälpen Västerås

”Kräver denna speciella bevakning”

Den säkerhetsorganisation som kommer tillsättas av kommunen kommer bestå av två ordningsvakter samt flera volontärer som ska agera publikvärdar. För vissa vakter kommer det innebära långa arbetspass då Musikhjälpen pågår dygnet runt. 

– Det är en unik tillställning som kräver denna speciella bevakning, säger Christopher Forsberg, säkerhetschef vid evenemang på Västerås stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Västerås

Mer i ämnet