Foto: TT

Salabo döms till fängelse och utvisning för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man i Sala döms för våldtäkt mot barn i två fall samt flera sexuella övergrepp och ofredanden. Han döms till fängelse och utvisning.

Övergreppen ska ha pågått sedan januari 2016. Enligt den utsatta flickan, som är under 15 år, så uppskattar hon att 22-åringen under två års tid tagit på henne 48 gånger innanför kläderna. Mannen är släkt med offret.

Mannen döms totalt för våldtäkt mot barn i två fall, två fall av sexuellt övergrepp mot barn och fem fall av sexuellt ofredande. 22-åringen har gått med på att det har förekommit sexuella aktiviteter men har samtidigt förnekat alla gärningar han åtalats för.

22-åringen döms till fängelse i tre år och sex månader och utvsining. Han får inte återvända till Sverige på tio år. Mannen döms också att betala skadestånd till flickan på sammanlagt 180 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.