Ekebyskolan och Vallaskolan i Sala blir en – men vad ska den nya skolan heta? Foto: Karl David Englund & Robert Gustavsson

Högstadieskolor i Sala slås ihop – ska öka integrationen

Uppdaterad
Publicerad

Salas två högstadieskolor slås samman till en. Det beslutet fattades enhälligt i skolnämnden i tisdags. Vallaskolan och Ekebyskolan får nu en rektor som tillsammans med två bitädande får helhetsansvaret för hela rektorsområdet.

– Vi vill förbättra kvaliteten och öka likvärdigheten, säger Henric Sjöblom biträdande skolchef, Sala.

– Vi vill öka integrationen bland ungdomarna på högstadiet och göra verksamheten mer attraktiv, säger biträdande skolchefen i Sala som en av anledningarna till att Ekebyskolan och Vallaskolan blir en skola den första juli 2020. 

– Vi behöver ständigt jobba på att utveckla kvalitén och ett sätt att göra det är att verksamheten leds av en ledningsorganisation under en rektor, säger Henric Sjöblom biträdande skolchef, Sala.

Är  inte det här bara ett sätt att spara pengar?

– Nej, det har inte med ekonomi att göra. Vi vill göra verksamheten mer attraktiv för ungdomarna och inte minst för den pedagogiska personalen, säger Henric Sjöblom.

Vill du veta vad den nya skolan kommer att heta? Kolla klippet så får du svaret.

Henric Sjöblom biträdande skolchef i Sala kommun. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.