Trafikolycka med tankbil orsakade stopp i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Vid 14.30-tiden larmades SOS Alarm om en trafikolycka med en tankbil på riksväg 68 i Skinnskatteberg. Enligt polisen skulle det ta sex timmar att bärga tankbilen med släp, men redan vid 18-tiden var bärningen klar.

Tankbilen var tom enligt polisen, men tanken hade hamnat i diket. Släpet låg på sidan i diket, vilket blockerade trafiken under några timmar. Det handlade om en singelolycka och platsen var riksväg 68 i höjd med Forsen.

En preliminär prognos av trafikverket gällande  när trafiken åter kan flyta på var 22.30, men det visade sig gå snabbare än beräknat. Redan vid 18-tiden var det åter full framkomlighet.

Bärgning beräknas ta sex timmar

Enligt polisen har ingen skadats i olyckan. På platsen var  det stor köbildningar och trafiken var tvungen att ledas om under bärgningsarbetet.

– Det kommer ta sex timmar att bärga tankbilen med släp, säger Tohias Ahlen, presstalesperson på polisen.

Orsaken till olyckan är oklar i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.