Fem bilar i kökrockar på E18 norr om Köping

Uppdaterad
Publicerad

Sammanlagt fem personbilar var inblandade i ett par kökrockar vid trafikplats Morgendal mellan Västerås och Köping på söndagseftermiddagen.

Larmet om olyckan inkom till polisen klockan 16.45.

– Det är totalstopp i västlig riktning mot Köping. Bärgare är på väg fram, sade RLC-befäl Mikael Lindgren vid polisen vid 17.15-tiden.

Till en början blev det totalstopp i trafiken i båda riktningarna på E18, men strax före klockan 18 kunde trafiken börja rulla förbi olycksplatsen igen.

– Tio personer var inblandade i olyckorna, och en person fick föras till sjukhus med lindriga skador, säger Jonas Lindgren, befäl vid polisens regionledningscentral.

Rättelse

I en tidigare version av denna artikel fanns polisens initiala uppgift att en lastbil skulle ha varit inblandad med. Denna stämde dock inte, uppger RLC-befäl Jonas Lindgren för SVT på söndagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.