Arkivbild. Foto: TT

Sjukhuset i Västerås hamnar på topplacering

Uppdaterad
Publicerad

Västmanlandssjukhus i Västerås hamnar på en tredjeplats bland Sveriges mellanstora sjukhus, det visar Dagens Medicins rankning för 2017.

Det har gått uppåt för sjukhuset i Västerås sedan förra året. 2016 hamnade sjukhuset i Västerås på en niondeplats men 2017 klättrade de alltså till en tredjeplats.

– Det är belöningen efter hårt arbete och jag är stolt över att få vara del av Västmanlands sjukhus arbete, säger Haile Mahteme, verksamhetschef på kirurgen på Västmanlands sjukhus i Västerås.

Bäst på medicinsk kvalitet

En anledning till varför sjukhuset i Västerås får en topplacering beror på att de ligger allra högst i kategorin medicinsk kvalitet, som väger tungt i rankningen, enligt Dagens Medicin.

Cancersjukvård är en delkategori inom det medicinska området där sjukhuset ligger allra högst. Inom hjärtsjukvård ligger sjukhuset också högt.

Inom tillgänglighet och hygien ser det inte lika bra ut, där hamnar sjukhuset på plats 14.

De bästa sjukhusen 2017

Bästa universitetssjukhus:

1. Norrlands universitetssjukhus

2. Universitetssjukhuset i Linköping

3. Karolinska universitetssjukhuset

Bästa mellanstora sjukhus:

1. Västerviks sjukhus

2. Danderyds sjukhus

3. Västmanlands sjukhus, Västerås

Bästa mindre sjukhus:

1. Capio S:t Görans sjukhus

2. Norrtälje sjukhus

3. Oskarshamns sjukhus

Källa: Dagens Medicin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.