Foto: svt

Sjukhuset i Västerås i topp bland AT läkarna

Uppdaterad
Publicerad

Västerås klättrar från placering 16 förra året till plats fyra i år.

Sjukhuset rankas högt av AT-läkare inom bland annat handledning och introduktion.

AT-ranking 2017 besvarades av 1741 AT-läkare och genomförs varje år av organisationen Sveriges yngre läkares föreningen, en organisation under Läkarförbundet. Toppar listan gör Västerviks sjukhus följt av Avesta lasarett och Gällivare sjukhus. Totalt ingår 67 sjukhus i landet i rankningen.

Näst bäst i länet är Köpings sjukhus på plats 20.

Ger en bild av kvalitén på sjukhusen

AT tjänstgöringen är en form av utbildning som alla läkarstuderande måste genomgå för att få sin legitimation.

I SYLFs undersökning svarar AT läkare på frågor kring hur de upplever sin introduktion, kollegialt stöd och nivån på utbildningen samt om de skulle rekommendera andra AT läkare att göra sin allmäntjänstgöring vid just det lasarettet. I Västerås har AT läkare svarat på frågor kring sin placering inom kirurgi, psykiatri, allmänmedicin och medicin.

”AT är inte bara en möjlighet för läkare att utvecklas inom sitt yrke men också ett medel för att kvalitetssäkra svensk hälso- och sjukvård. Det är därför ytterst viktigt att granska kvalitén på AT ” skriver SYLF i sitt pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.