Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar läkaren Mulki Rashid om varför andelen smittade troligtvis är på samma nivå som tidigare. Foto: Carl Edholm/SVT

Andelen sjukvårdspersonal med antikroppar ökar inte: ”Förvånade oss”

Uppdaterad
Publicerad
Andelen positiva antikroppstest mot corona bland sjukvårdspersonal som jobbar på Infektionkliniken på sjukhuset i Västerås, ligger på samma nivå som i maj. Detta enligt en pågående studie som utförs på kliniken.
– Vi har gått från 17 till 21 antikroppspositiva sedan slutet av maj trots fortsatt inflöde av covid-19 patienter, säger Mulki Rashid, ST-läkare, infektionskliniken på Västmanlands sjukhus.

SVT har tidigare rapporterat om en undersökning på Västmanlands sjukhus i Västerås, där sjukvårdspersonal som arbetar på infektionskliniken testas var tredje vecka för antikroppar mot covid-19.

Enligt studien bar var sjunde sjukvårdspersonal på antikroppar i slutet av maj, någonting som ännu inte förändrats när nästa provresultat kom i slutet av juni.

Räknar ni med att några av provresultaten kan vara felaktiga?

– Finns ju alltid saker som man kan fundera kring. Vad gäller antikroppstestet vi använder är det säkert och vi litar mycket på det, säger Mulki Rashid.

Studien har nu kommit halvägs och fortsätter fram till hösten 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer