Mannen skickade flera sms under totalt fyra dagar till kvinnan. Foto: Ur polisens förundersökning / SVT

Skickade kränkande sms till slumpvis vald kvinna

Publicerad

En man i 50-årsåldern åtalas för flera fall av sexuellt ofredande efter att han skickat sexuellt kränkande sms till en kvinna i Sala.

Det var i mars 2017 som kvinnan plötsligt fick sexuellt kränkande sms från ett okänt nummer på sin mobiltelefon. Under totalt fyra dagar fick hon flera meddelanden av mannen. Till exempel skrev han: ”Hej sötnos vill du att jag skickar ett foto på min stora lem till dej vill du det?”.

Mannen i 50-årsåldern har erkänt brotten i förhör. Han säger att han inte känner kvinnan utan att han bara sökte på ett slumpvis valt namn på internet. Sen tog han bara det första namnet som kom upp och började skicka meddelanden.

Nu åtalas mannen alltså för fyra fall av sexuellt ofredande. Kvinnan yrkar på ett skadestånd på 6 000 kronor för kränkningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.