Tuppkärrsskolan håller stängt resten av denna vecka Foto: TT

Skola i Surahammar stängs på grund av covid bland personalen

Uppdaterad
Publicerad

Tuppkärrsskolan i Surahammar stängs ner resten av veckan på grund av att personal insjuknat i covid-19.

– Det visade sig att många i personalen var sjuka och när vi testade det arbetslaget så visade det sig att fem hade covid-19, säger Lena Johnsson rektor på Tuppkärrsskolan i Surahammar.

Ingen undervisning veckan ut

I samråd med smittskyddet på Region Västmanland togs beslutet under onsdagsmorgonen att skolan stängs tillfälligt. Ingen undervisning hålls under onsdag, torsdag och fredag denna vecka.

– Jag testade mig också och jag var en av dem, och trots att jag inte hade några symptom så hade jag alltså också corona, säger Lena Johnsson.

Kan bli distansundervisning nästa vecka

Resten av personalen testas idag, en rekommendation har också gått ut till de fåtal elever som har elevassistent och tillbringar mycket tid nära en pedagog att även de ska testa sig.

– Vi stänger ner veckan ut, uppgifter kommer att läggas ut till eleverna på Skolsoft som är vår läroplattform, eventuellt beslutas om en ny plan för nästa vecka där vi kan behöva erbjuda distansundervisning via datorer, säger Lena Johnsson.

Tuppkärrsskolan har i dagsläget tolv klasser, jämnt fördelade i årskurserna 4-6.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet