Flera skolor i Västerås ska granskas av skolinspektionen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Skolinspektionen granskar skolorna i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Nu startar skolinspektionen en tillsyn av hur politikerna i Västerås kommun tar ansvar för kommunens skolor, förskolor, fritidshem och vuxenutbildningar.

Skolinspektionen genomför en tillsyn av alla kommunala och fristående skolhuvudmän i landet, vid olika tidpunkter. Tillsynen av Västerås kommun beräknas vara klar i mars 2018. 

Skolinspektionen besöker och granskar 13 kommunala grundskolor, 6 gymnasieskolor och samtliga grundsärskolor och gymnasiesärskolor skolor i Västerås kommun.

Efter tillsynen får Västerås kommun beslut på övergripande nivå om de verksamheter som kommunen ansvarar för. För varje utbildningsverksamhet beskriver Skolinspektionen de eventuella brister som de ansvariga måste rätta till för att leva upp till skollagens krav. Skolinspektionen följer sedan upp att det sker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.