Skolorna i Västerås har sin egen Melodifestival

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen hålls Västeråskolornas egen melodifestival: Låtskrivarfestivalen. En vinnare ska koras bland åtta bidrag.

Det är för åttonde året i rad som festivalen hålls och skolor som medverkar är: Fryxellska skolan, Viksängsskolan, Skiljeboskolan, Rotundaskolan, Nybyggeskolan, Kristiansborgsskolan, Irstaskolan och Önstaskolan.

– Det är ett intressant startfält med många mysballader, säger Helene Appelros, som är musiklärare och en av medarrangörerna till eventet.

Melodifestivalen i Tvärsnytt

Hon säger att temat för året är olycklig kärlek, något som de vi träffar håller med om.

– Vårt bidrag heter ”A song about you” och handlar om att sitta hemma på sitt rum och vara kär utan att den andra kanske vet om det, säger Celine Östevik som tävlar för Fryxellska skolan tillsammans med fem andra.

-Vårt bidrag handlar om saknad, och sorg. Hur det känns att mista någon närstående, säger Nelly Honkala från Rotundaskolan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen i Tvärsnytt

Mer i ämnet