Skottlossningen i Surahammar i augusti 2018 var riktad mot den här fastigheten. Foto: Jenny Berggren / SVT

Sköt flera skott mot kvinna i lägenhet – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-årige mannen satt i en bil utanför kvinnans lägenhet i Surahammar när han sköt mot hennes balkongfönster. En tid före skotten hade han skickat hotfulla sms till kvinnans föräldrar.

25-åringen, som avlossade flera skott mot en kvinnas lägenhet i Surahammar den 7 augusti förra året, döms till 4 års fängelse. Totalt döms han för nio brott, bland annat grovt olaga hot, grovt vapenbrott och försök till grov utpressning.

Kvinnan befann sig i lägenheten tillsammans med en vän när skotten avfyrades. Det ena skottet passerade hennes nacke. Polisen larmades till platsen och steg in i lägenheten lagom till nästa skott träffade bostaden.

Mannen i 25-årsåldern misstänktes direkt och greps dagen efter. Vid gripandet var han och tre andra män på väg till kvinnans lägenhet igen. Han var påverkad av narkotika, hade handskar på sig och en skarpladdad pistol innanför byxlinningen.

Torsdagen den 3 januari meddelade rätten domen mot mannen. Han förklarar sina handlingar med att han ska ha fått information om att kvinnan planerade att döda honom och han reagerade på det. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.