Foto: SVT

Skyddsombud: Personal mår dåligt efter stängning av avdelningar på Sundbo

Publicerad

Två skyddsombud på Sundbo ungdomshem i Fagersta larmar om dåligt mående hos personal som omplacerats efter nedstängningen av två avdelningar. Detta framgår av handlingar som inkommit till Arbetsmiljöverket.

Ombuden uppger att sjukskrivningarna ökat markant i jämförelse med samma tid förra året och kräver att ”personalfrämjande åtgärder” sätts in.

Enligt arbetsmiljölagen ska en arbetsgivare omgående besvara ett skyddsombuds begäran om åtgärder. Om skyddsombudet inte är nöjd med beskedet kan han eller hon lämna frågan vidare till Arbetsmiljöverket. Det kan också hända att ett skyddsombud skickar en kopia på begäran till Arbetsmiljöverket för kännedom redan när begäran skickas till arbetsgivaren.

-  Jag vill inte kommentera personalens mående. Det pågår en utredning av verksamheten som baseras på JO:s rapport och det tycker jag är bra. Vi är en statlig myndighet och ska kunna granskas, säger institutionschefen Arne Andersson på Sundbo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer