Slagsmål mellan flera tjejer – filmades inför stor folksamling i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick samtal vid 14:53 på torsdagen från vuxna personer som hade sett en film på ett slagsmål med ett gäng yngre tjejer på Önsta i Västerås. Filmen har spridits i sociala medier och enligt uppgifter till polisen ska 70-80 personer ha funnits på platsen.

När polis kom till platsen sju minuter senare var det ett 50-tal människor kvar på platsen, men varken målsägare eller brottsoffer var kvar på platsen, så ingen anmälan kunde göras.

– Vi har inte fått in någon anmälan än, så polisen valde att skingra platsen och lämnade sedan utan åtgärd. Vi får se om det kommer senare, säger Magnus Jansson Klarin presstalesperson på RLC på polisen region Mitt.

Inte imponerande

När det gäller den stora folksamlingen som var på platsen så har Magnus Jansson Klarin lite funderingar.

– Det är klart olämpligt i dessa coronatider att samlas så många. Region Västmanland blir nog inte så imponerade av dessa människor, säger Magnus Jansson Klarin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.