Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
24 belysningsstolpar har nu satts upp längs sträckan där det tidigare inte funnits några alls. Foto: Jenny Berggren/SVT

Slutcyklat med pannlampa i Skinnskatteberg – nu sätts belysning upp längs Fagerstavägen

Publicerad

Efter flera år i mörker har nu gång- och cykelbanan längs Fagerstavägen i Skinnskatteberg fått belysning. Efterlängtat av många som rör sig där.
– Det här är guld värt. Det har inte känts särskilt tryggt att låta sina tonåringar cykla här i mörkret heller, säger en kvinna som går förbi.

För flera år sedan dömde Trafikverket ut trafikbelysningen längs Fagerstavägen i Skinnskatteberg. Den togs bort men ersattes aldrig.

Sedan dess har pannlampa och reflexväst varit komplement för alla gång- och cykeltrafikanter som dagligen rör sig längs vägen – mellan stationen och industrierna och till och från skola eller aktiviteter.

– Mitt i sträckan kom plötsligt ett mörkt parti. Väldigt tokigt och inte alls tryggt, konstaterar kommunens fastighetschef Kristiina Pousar.

I klippet berättar hon om dialogen med Trafikverket.

De 24 nya stolparna är ett samarbete mellan Trafikverket som tagit 75 procent av kostnaden och Skinnskattebergs kommun som tagit 25 procent. För kommunen handlar det om ungefär 150 000 kronor. Foto: SVT Grafik

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer