Små politiska skillnader i Region Västmanland – Mikael Andersson Elfgren (M) känner inte igen sin budget: ”Överens om mycket”

Uppdaterad
Publicerad

De politiska striderna lyser med sin frånvaro i Region Västmanland. Skillnaden mellan majoritetens och oppositionens budget är marginell, och oppositionspolitikern Mikael Andersson Elfgren (M) menar att partierna ofta är överens.

Att väljarna inte är så intresserade av regionpolitiken är kanske inte så konstigt. Till skillnad från de politiska striderna i riksdag och kommunfullmäktige, är regionpolitikerna ofta överens.

Det syns bland annat i budgetarna. Oppositionens budgetförslag i Region Västmanland avviker bara med 0,01 procent från majoritetens, när Uppdrag granskning och SVT Västmanland granskar budgetarna för 2022. Och när vi ber Mikael Andersson Elfgren (M), regionråd i opposition, att känna igen vilken budget som är hans partis och vilken som är majoritetens, går han bet.

Vården – Val 2022

Även om man tittar på prioriterade satsningsområden är politikerna rörande överens om mycket. Samma inriktningar går igen i majoritetens och oppositionens budgetförslag, och man använder till och med samma fraser – även om beskrivningarna om hur själva arbetet ska gå till skiljer sig åt.

I klippet ser du hur det går för regionrådet Mikael Andersson Elfgren (M) att känna igen sin egen budget.

Så överens är politikerna i Region Västmanland

Foto: SVT Grafik

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vården – Val 2022

Mer i ämnet