Småhuspriserna har fortsatt stiga senaste tremånadersperioden. Foto: TT

Småhuspriserna steg mest i Västmanland

Publicerad

Priserna för småhus steg med sju procent i Västmanland under den senaste tremånadersperioden jämfört med föregående tremånadsperiod. Det är mest i hela landet. Det visar SCBs senaste statistik.

Västmanland tillsammans med Västernorrland visar på en prisstegring på småhus med sju procent under juni, juli och augusti jämfört med den föregående tremånadersperioden. Och mätt hittills i år så har småhuspriserna ökat med nio procent i Västmanland.

Störst prisstegring

Det är högst prisstegring i landet, i genomsnitt steg priserna på småhus med tre procent i riket. Det visar nya siffror som presenteras av Statistiska centralbyrån (SCB).

Medelpris för ett småhus

Medelpriset för ett småhus i Västmanland ligger nu på 2,38 miljoner kronor. Medelpriset i riket ligger på 3 miljoner kronor.

Statistiken gäller småhus för permanentboende – både villor, parhus, rad- och kedjehus – samt fastigheter upplåtna med tomträtt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer