Foto: Melker Blomberg/SVT

Flera knäckta träd efter hårda vindar i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen blåste det mycket hårda vindbyar över Västmanland. SMHI utfärdade en klass 1-varning och det blåste upp till 21 meter per sekund.

Under morgonen kom flera larm om nedfallna träd över vägar till både polis och räddningstjänst. Bland annat utanför Surahammar, Skinnskatteberg, Ransta och Västerås.

– Ja, det har varit ett antal och de har kommit med jämna mellanrum, sa polisen presstalesperson Magnus Jansson Klarin vid 07-tiden på torsdagsmorgonen.

Det var även vissa störningar i kollektivtrafiken, till följd av signal- och elektriska fel. Bland annat på sträckan Stockholm C-Sala.

andra håll i landet ställer också vädret till problem med strömförsärjningen.

Här i Västmanland ska Kungsör och Arbogas landsbygd haft strömavbrott under tidiga torsdagsmorgonen, enligt Mälarenergis hemsida. Det framgår dock inte om det har med ovädret att göra.

Under dagen mojnade vinden och SMHI tog senare bort klass 1-varningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.