Flera trafikolyckor till följd av halt väglag

Uppdaterad
Publicerad

Sedan lördagskvällen har flera trafikolyckor inträffat i länet på grund av halt väglag. SMHI utfärdade tidigare en klass 1-varning för plötslig ishalka i Västmanland, men varnar nu inte längre för detta. Räddningstjänsten uppmanar trots det till försiktighet i trafiken.

På söndagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka väg 66 i närheten av Surahammar.

Bilisten hade kört in i mitträcket och därefter hamnat i diket på motsatt sida. Föraren, som var ensam i bilen, klarade sig utan skador och kunde stanna kvar på platsen för att invänta bärgare. Vägen var avstängd under en kort stund, men har återigen öppnats för trafik.

Flera trafikolyckor har skett under natten, till följd av halt väglag.

– Vad gäller den här olyckan så vet jag inte om det varit konstaterad halka, säger Roger Ehrstedt, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Vid 10-tiden på söndagen togs SMHI:s klass 1-varning för plötslig ishalka i länet bort. Men räddningstjänsten menar att det ändå finns skäl att vara försiktig i trafiken.

– Det finns skäl att hålla ner hastigheten och köra försiktigt, vara ute i god tid och hålla avstånden, säger Roger Ehrstedt.

Trafikpolisen i Västmanland har sedan tidigare varnat för att det kan bli en intensiv söndag i trafiken, i samband med att fler vänder hemåt efter julhelgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer