Foto: SVT

Snart klart med förhandlingarna på Ramnäs bruk

Publicerad

Kättingtillverkaren Ramnäs bruk befinner sig i djup kris. 43 personer varslades om uppsägning och MBL-förhandlingarna väntas innan oktober månads slut bli klara.

MBL-förhandlingarna på Ramnäs bruk räknas bli klara inom två veckor. Den 22 september varslades 43 av 49 anställda på grund av starkt vikande orderingång.

Ramnäs bruk tillverkar stora kättingskedjor för förankring av stora konstruktioner i havet. Hittills har det handlat om olje- och gasriggar, men den marknaden har sett en kraftig tillbakagång och företaget måste nu försöka hitta nya marknader.

Hitta nya vägar

–Målet är att vi ska ta oss igenom den här svackan och öka enligt den plan vi har och den innefattar flytande vindkraftverk och stora fiskodlingar, säger Magnus Westher vd på Ramnäs bruk.

Sedan varslet lades i september har inget hänt som ändrar förutsättningarna, utan det handlar fortfarande om 43 av 49 anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer