Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Socialstyrelsens nya kunskapsstöd ska hjälpa post-covidpatienter Foto: TT

Socialstyrelsens nya kunskapsstöd ska hjälpa post-covidpatienter

Uppdaterad
Publicerad

För att garantera en jämlik vård för patienter med långtidscovid har Socialstyrelsen tagit fram ett nytt nationellt kunskapsdokument. Syftet är att ge stöd till regionerna och underlätta rehabiliteringsarbetet för post-covidpatienter.

– Ett kunskapsdokument ska vila på bästa tillgängliga kunskap och stödjer vård och omsorg i att bedriva ett arbete som bygger just på den senaste tillgängliga kunskapen, säger Mattias Fredricson, enhetschef Socialstyrelsen.

Under våren kommer det nya kunskapsdokumentet, som är till för att ge stöd och riktlinjer till regionerna runt om i landet, publiceras. Runt om i Sverige ökar antalet patienter med långdragna symptom efter covid-19 och beroende på vart i landet man bor så ser vården olika ut.

– Det här är ett dokument som inte är bindande, utan ett stöd för regionernas arbete med post-covid, berättar Mattias Fredricson.

I klippet berättar enhetschefen Mattias Fredricson om kunskapsdokumentet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer