Bild från sommarlägret i Sala med tema ”vattenskoj” 2015. Foto: Ungdomslokalen Sala

Gratis sommarläger i Sala

Uppdaterad
Publicerad

Över 350 salabarn kommer i år att kunna åka på gratis sommarläger. De statliga pengarna kommunerna fått gör att Sala kommun kan sluta ta betalt.

– Det känns mycket mer välkomnande nu. Alla barn som sökt kommer att få åka på minst ett läger, säger Björn Rojling föreståndare på Ungdomslokalen i sala.

I ett antal år har Sala kommuns kultur- och fritidsverksamhet ordnat sommarläger för mellanstadiebarn. Fram till i år har det kostat 500 kronor att delta.

Statliga pengar till kommunerna

Men tack vare de statliga pengar som Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor fördelat till kommunerna, riktade till sommaraktiviteter för barn och unga, har Sala kommun för första gången i år gjort lägren helt kostnadsfria.

– I 16 år har vi jobbat med aktiviteterna och alltid försökt att informera dem som har svårt att få ihop pengar att det finns olika typer av ekonomisk hjälp att få och att vi kan hjälpa till. Men nu kan vi säga att det faktiskt är gratis för alla! säger Björn Rojling.

Fritidsgården öppen hela sommaren

Läger kommer att hållas under sex veckor, med uppehåll i juli. Några av dem är med övernattning andra dagläger. De går under tema som dans, sport, vattenskoj och djur och natur.

De statliga pengarna har också gjort det möjligt för Ungdomslokalen att hålla fritidsgården öppen under kvällstid under egentligen hela sommarlovet.

– Det känns jättebra att kunna erbjuda något för de lite äldre också, att det finns något att göra. Och det kommer också att ordnas lite aktiviteter för dem som är upp till 15 år, säger Björn Rojling, föreståndare för Ungdomslokalen.

– Alla barn och unga har rätt till en rolig sommar, avslutar han.

Arboga: 269 769kr

Fagersta: 344 093kr

Hallstahammar: 417 041kr

Kungsör: 177 552kr

Köping: 904 277kr

Norberg: 161 036kr

Sala: 421 170kr

Skinnskatteberg: 137 637kr

Surahammar: 229 854kr

Västerås: 3 670 785kr

Källa: Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer