Åklagare: ”Ingen är frihetsberövad i nuläget”

Uppdaterad
Publicerad

Det rådde ett stort polispådrag vid en bostadsadress på Kopparbergsvägen i Västerås under söndagsförmiddagen. Flera personer inhämtades av polis och en person greps, misstänkt för vapenbrott. Under eftermiddagen släpptes samtliga.

Vid 11-tiden blev flera personer bortförda av polis från en adress vid Kopparbergsvägen i Västerås. Polisen var förtegen om vad ärendet handlade om och hänvisade till åklagare.

– Det handlar om ett misstänkt vapenbrott. Man har gjort ett tillslag i en lägenhet och tagit olika vapen i beslag, sa Robin Simonsson, kommunikatör vid åklagarmyndigheten, när vi nådde honom vid lunchtid.

Jouråklagaren som hade hand om ärendet under helgen ville inte kommentera hur många personer som var misstänkta, eller hur insatsen gick till.

– Det är ett väldigt tidigt skede i utredningen. Flera personer är inhämtade till förhör, om de är vittnen eller misstänkta kan jag inte bekräfta, sa Robin Simonsson.

Ingen frihetsberövad

Under eftermiddagen släpptes samtliga personer som hade tagits in till förhör av polisen. Det är fortfarande oklart hur många personer som hämtades in. Personen som greps för det misstänkta vapenbrottet är också släppt.

– Personen släpptes efter förhör och de som togs in samtidigt verkar bara ha varit på platsen och förhördes i och med det, berättar Robin Simonsson.

Förundersökningen leds nu åter av polisen.

– Rubriceringen är olaga vapenbrott, men kan komma att ändras till ringa vapenbrott eller brott mot vapenlagen, säger Robin Simonsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer