Stor polisinsats mot ungdomsbrottslighet i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Ett större antal poliser från olika enheter genomförde under torsdagen en insats i Västerås mot ungdomar. Det resulterade i att en hel rad misstänkta brott upptäcktes.

Insatsen var planerad och involverade bland annat trafikpoliser, regionala insatsstyrkan, områdespoliser och hundpatruller. Under torsdagseftermiddagen och kvällen riktade poliserna in sig på ungdomar i kriminella miljöer i de västra stadsdelarna av Västerås.  

– Jag deltog i insatsen och fick se oroande exempel på ungdomar i otrygga miljöer, säger Sara Ekström, lokalpolisområdeschef i Västerås. 

Flera husrannsakningar

Polisen genomförde flera husrannsakningar och personkontroller. En mindre mängd narkotika och en kniv hittades och togs i beslag.  

Insatsen resulterade bland annat i att fyra personer, tre yngre och en under 18 år, är misstänkta för att ha brukat mindre mängder narkotika, en person är misstänkt för grovt rattfylleri, en person är misstänkt för olovlig körning och en person är misstänkt för brukande av falsk urkund.  

– Det har tillkommit värdefull information om olika personer, fordon och adresser som vi kan arbeta vidare med. Lokalpolisområdet kommer att genomföra fler liknande insatser framöver, säger Sara Ekström.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer