Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Stor vattenläcka i Skultuna: ”Strömmar någon kubik i sekunden”

Uppdaterad
Publicerad

Vid 06 på måndagsmorgonen fick Mälarenergi larm om att intagstuben vid Skultuna vattenkraftstation hade rämnat. Räddningstjänsten är på plats i Skultuna och kämpar med en större vattenläcka.

– Det är väldigt mycket vatten som forsar, säger Frank Granath inre befäl på Räddningsregion Mälardalen.

Skultuna messingsbruk och omkringliggande fastigheter drabbades på måndagen av en stor vattenläcka.

– Det mesta rinner ner i ån som tur är, men det trycker in i fastigheten. I butiken och i en verkstadslokal, säger Frank Granath.

Vattenläckan i Skultuna

Vattnet är stoppat

Räddningstjänsten har enheter från Surhammar, Skultuna och Västerås på plats. Mälarenergi är på plats och en första bedömning är det kommer att ta timmar att få ordning på detta.

– Vi har lyckats stänga av tillflödet av vattnet och det gjorde vi så fort det bara gick, säger Per-Arne Hermansson, tf presskontakt på Mälarenergeri.

Inga personskador

Enligt Per-Arne Hermansson, tf presskontakt på Mälarenergeri, vet man inte så mycket om omfattningen i nuläget.

– Inga personskador, men så klart stora vattenskador på Skultuna messingsbruk, mer vet vi inte nu, säger Per-Arne Hermansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenläckan i Skultuna

Mer i ämnet