Storbråk i Sala – polis hotades till livet

Publicerad

Natten till söndagen var det bråk mellan ett stort antal personer i centrala Sala. Polisen uppger att det var rejält stökigt på platsen.

En man i 30-årsåldern togs om hand för fylla, men gjorde motstånd och hotade en polis verbalt till livet under tumultet som uppstod. En annan man i 20-årsåldern omhändertogs eftersom man bedömde att person skulle fortsätta att störa ordningen.

Ett 30-tal personer ska befunnit sig på platsen men det är oklart hur många som var inblandade i bråket säger polisen till SVT. Polisen var på plats med ett stort antal patruller.

– I samband med insatsen skadades även en polis lindrigt. Men man gjorde bedömningen att det var utan avsikt så det skrevs aldrig någon anmälan om våld mot tjänsteman, säger Tobias Ahlén, presstalesperson på polisen.

Mannen i 20-årsålder släpptes relativt snabbt och mannen i 30-årsåldern släpptes efter att han nyktrat till. Han är nu misstänkt för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.