Insatsledare Mattias Lindvall berättar om läget på brandplatsen: ”Vi misstänker att det brinner i taket” Foto: Susanna Ahnlund SVT

Fullt utvecklad brand spred sig i industrihotell i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndag utbröt en brand i ett industrihotell på Traversgatan på Erikslund i Västerås. Polisen, som hade en patrull i närheten, larmades till platsen klockan 02.59.

När räddningstjänsten kom till Traversgatan brann det med öppna lågor. De kallade på förstärkning och totalt arbetade sju enheter med att släcka branden. Industrihotellet beskrivs som ganska nybyggt och innehåller över ett dussin olika celler som hyrs av olika industrier. Vissa celler är totalförstörda medan andra verkar ha klarat sig ”hyfast bra” berättade räddningstjänsten under förmiddagen. Polisen hade spärrat av området och fick förklara för oroliga hyresgäster att det ännu inte var möjligt att ta sig in till byggnaden och kontrollera sina industrier.

En del i släckningsarbetet var att lyfta bort taket på byggnaden. .

– Vi har tagit hit en grävare för att kunna lyfta bort takkonstruktionen och se om det fortfarande brinner där, berättade insatsledare Mattias Lindvall som tog över insatsen på förmiddagen.

Polisen misstänker att branden kan vara anlagd och en förundersökning gällande mordbrand har inletts.

– Jag kan inte säga vad det är som gör att vi misstänker det men vi var tidigt på plats och kunde bland annat observera brandförloppet, sa Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen.

Brandens rörelsemönster kan skvallra om hur den uppstod och ge polisen ledtrådar kring dess orsaker. Någon teknisk undersökning hade ännu inte genomförts vid klockan 13 på söndagen.

– Det är fortfarande för varmt för att gå in i byggnaden, sa Magnus Jansson Klarin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.