Hugo Randow, 11, ska tävla på lördag. Foto: Madeleine Longo/SVT

Största wakeboardtävlingen i landet

Uppdaterad
Publicerad

På lördag drar Sveriges största wakeboard-tävling igång nere vid Västerås Cable Park. Omrking 70 elitproffs är med i tävlingen och det kommer tävlande från hela landet.

Wakeboard har väckt intresset hos allt fler och i Västerås arrangeras nu en av Sveriges största tävlingar. Inför tävlingen har Västerås Cable Park byggts om med nya hinder. De som är med och tävlar är i åldrarna 8 till 47 år och man tävlar i sex olika klasser.

Sporten växer

År 2020 kommer wakeboard att bli en OS-gren och sporten blir allt mer populär.

– Det jag tycker är tjusningen är att sporten är så pass individuell. Man kan komma ner och köra på skoj, men också köra på en avancerad nivå, säger Peter Vahlfridsson, som är initiativtagare till tävlingen och ägare till Västerås Cable Park.

Svensk mästare

Sverigemästaren i wakeboard, William Klang, kommer att tävla under lördagen. Han har hållt på i fyra år och livnär sig på att åka.

– Det är en så speciellt att köra i vattnet. Jag diggar det verkligen. Wakeboarden kommer att växa och bli stor i Sverige, säger William Klang.

Hopp för västeråsare

Västeråsarna och bröderna Hugo och Albin Randow ska också tävla. De har tränat i bara ett år men förhoppningarna är stora.

– Det ska bli sjukt kul, säger Hugo Randow. Albin Randow instämmer.

Peter Vahlfridsson tror stenhårt på grabbarna.

– De har kört i ett år och är här nästan varje dag och tränar. De är framtidens mästare, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer