SVT var på plats efter att polisen spärrat av brottsplatsen på Stora gatan i Västerås under tisdagen. Foto: Cecilia Eriksson/SVT

Stort slagsmål i centrala Västerås – man livshotande skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter ett slagsmål i centrala Västerås. Mannen uppges vara livshotande skadad.

Det var vid tvåtiden på tisdagseftermiddagen som polisen larmades till ett stort slagsmål på Stora gatan i Västerås. Polis har varit där och undersökt brottsplatsen. De inblandade var då inte kvar på platsen. Händelsen utreds som grovt brott.

Enligt en patientskaderapport från Region Västmanland opereras en man akut och är livshotande skadad.

– Det ska vara flera vittnen som hört bråk i ett trapphus. Teknisk undersökning pågår, och vi har genomfört dörrknackning i området, säger Petra Blomqvist, presstalesperson på polisregion Mitt.

Polisen förtegen om fallet

Finns det någon misstänkt?

Det är inget jag kan uttala mig om i nuläget

Utreder ni något samband med andra brott?

– Det kan jag inte bekräfta.

Uppgifter till VLT: Den skadade misstänks för mord

Åklagare Thomas Forsberg bekräftar för SVT att en person som tidigare suttit häktad misstänkt för ett mord, i dag har råkat ut för en händelse som ledde till att han hamnat på sjukhus. Det fallet gäller det misstänkta mordet på en 21-årig man som hittades skjuten mellan Hummelsta och Enköping i slutet av oktober.

Enligt uppgifter till VLT är det den mordmisstänkte mannen som nu har skadats livshotande i slagsmålet i Västerås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.