Foto: SVT / TT

Stort intresse att jobba med vaccinationen i Västmanland: ”Enorm respons”

Publicerad

Drygt 850 personer har redan anmält intresse att jobba med vaccinationen mot coivd-19 i Västmanland, som VLT var först med att rapportera.

– Det är fantastiskt roligt. En enorm respons. Det är personer med all möjlig kompetens, till exempel personer med sjukvårdsutbildning och pensionerad sjukvårdspersonal, säger Jonas Ekström, överläkare och ansvarig för vaccinering mot covid-19.

Just nu går regionen igenom vilka kompetenser som finns bland de sökande och hur man på bästa sätt kan använda dem i vaccineringen framöver.

För att få sätta själva sprutan i personen så måste man vara sjuksköterska eller läkare.

– Det kommer krävas noggrann planering för att se till att hushålla på de resurser som vi har extra lite av. Hur vi kan skala bort administrativa moment och se till att andra flöden fungerar så bra som möjligt vid vaccinationen, säger Jonas Ekström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet