Foto: SVT / TT

Stort polistillslag mot den anhållnes hem

Uppdaterad
Publicerad

Det var en stor polisinsats i jakten på mannen i 60-årsåldern som misstänks för mordet i Surahammar. Bland annat gjorde polisen ett tillslag mot mannens hem i Bålsta. Mannen har nu släppts men är fortsatt misstänkt och en 30-årig man har anhållits.

En man i 60-årsåldern anhölls vid 22.30 på tisdagskvällen skäligen misstänkt för att ha dödat en 55-årig kvinna i Surahammar på tisdagen. Mannen uppges vara bekant med kvinnan

Enligt polisen hämtades mannen in i Västmanland och togs med till förhör. Vid 22.30 på tisdagskvällen anhöll åklagaren mannen, som nekar till brott.

Kvinna dödad i Surahammar

60-åringen släpptes under torsdagen men är fortfarande misstänkt. Samtidigt har en man i 30-årsåldern anhållits skäligen misstänkt för mord.

LÄS MER: Ytterligare en brottsmisstänkt efter mordet i Surahammar

Stor insats mot mannens hem 

Innan den 60-årige mannen påträffades så genomfördes en stor polisinsats på flera fronter.  

– Det som pågår just nu är ett intensivt sökande efter den här mannen. Vi söker med polishelikopter och har även hundpatruller på plats, sa Jonas Partheen, polisens presstalesperson till SVT Nyheter på tisdagen. 

LÄS MER: Kvinna hittad död i Surahammar – en misstänkt gärningsman gripen 

En av sökinsatserna genomfördes mot den misstänkte mannens hem i Bålsta. 

Tiotal poliser med dragna vapen 

En av 60-åringens grannar satt i sitt arbetsrum och jobbade när en stor bil stannade utanför den misstänkte mannens hus. 

– Jag ser en man hoppa ut med k-pist och jag blir livrädd, säger grannen. 

Enligt grannen sprang ett tiotal poliser fram till dörren med dragna vapen. 

– De bröt upp dörren och letade efter honom men han var inte hemma, säger hon. 

Polisen ska sedan ha varit kvar på platsen långt in på kvällen. 

”Han är världens snällaste” 

Att mannen nu är skäligen misstänkt för mord kom som en chock för grannen. 

– Jag tror fortfarande inte på att det är rätt person, jag tror att de har tagit fel. Han är världens snällaste, jag har aldrig haft något problem med honom, det kom som en chock för oss alla, säger grannen. 

Mannen är tidigare dömd gällande brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål visar ett strafföreläggande från 2015.  

Han hade då en kniv och en påk på allmän plats i området runt sitt hem. Han dömdes till böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna dödad i Surahammar

Mer i ämnet