Foto: SVT

Strandade hyresförhandlingar i Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

Förhandlingarna mellan Hallstahem och Hyresgästföreningen om nästa års hyror har strandat. Tvisten ska nu avgöras i Hyresmarknadskommittén.

Hallstahems ursprungsbud var att höja hyrorna med 3,3 procent, något Hyresgästföreningen motsatte sig. När Hallstahem avbröt förhandlingarna stod parterna fortfarande långt ifrån varandra. Hyresgästföreningens bud är 1,6 procent och företaget har sagt sig gå med på 2,9 procent.

För små vinster

Hallstahem anser att de senaste årens vinster på tre till fem miljoner kronor är för små i förhållande till omsättningen.

– Vi ser också att Hallstahem har en liten ekonomi, men vi bedömer den ändå som förhållandevis stabil och ser inga skäl att höja hyrorna på ett sätt som kommer att slå hårt mot många hushåll, säger Hyresgästföreningens förhandlare Johan Kretz i ett pressmeddelande.

Nu ska tvisten avgöras i Hyresmarknadskommittén. Det innebär att nästa års hyror kommer börja gälla senare, men exakt när är oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer