Stulen papegoja hittad i Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen återfann polisen en papegoja i Hallstahammar som stulits från en lägenhet i Surahammar. Papegojan befann sig i för fågeln okända händer, men har nu återförenats med sin ägare.

Det var vid lunchtid på torsdagen som polisen fick in flera samtal om att en man i 40-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern gick omkring med en papegoja i bur i centrala Hallstahammar.

Eftersom mannen och kvinnan inte tros äga någon papegoja, och att polisen dessutom hade uppgifter om en papegojstöld från en lägenhet i Surahammar på onsdagskvällen, kontrollerades paret. De blev därefter avvisade från platsen.

Papegojan visade sig vara just den papegoja som försvunnit från en lägenhet i Surahammar kvällen innan och den har nu återförenats med sin ägare.

Polisen rubricerar brottet som stöld. Förutom papegojan försvann bland annat en gitarr och mat. Polisen uppger att det är oklart om händelsen för när papegojan återfanns kommer att leda till någon fler polisanmälan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.